Traja muži obvinení zo včerajšieho lúpežného prepadnutia v Poprade. Na cintoríne v Lipanoch vyčíňali vandali. Dvojdňový pobyt na cudzej chate

21.10.2013 Celý región

Traja muži obvinení zo včerajšieho lúpežného prepadnutia v Poprade
Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade vzniesol včera /20.10.2013/ obvinenie trom mužom za spolupáchateľstvo zločinu lúpeže.
Muži vo veku 23 rokov pochádzajúci z Košíc a vo veku 22 a 15 rokov pochádzajúci z obce Spišské Bystré, sa mali skutku dopustiť včera v skorých ranných hodinách vo vestibule železničnej stanice v Poprade. Obvinení si vyhliadli muža, od ktorého sprvu pýtali mobilný telefón, potom nabíjačku a to pod zámienkou, že si potrebujú zavolať. Oslovený muž nič z toho mladíkom neposkytol, s tým, že nemá ani telefón ani nabíjačku a odišiel z vestibulu smerom k mestskému parku. Obvinení muža nasledovali a začali pýtať od neho peniaze. Najstarší z obvinených 49 ročného muža napadol, sotil ho na zem , začal do neho kopať a k tomuto správaniu vyzval aj svojich ,,kamarátov,,. Napadnutý muž si chránil svoj ruksak, v ktorom mal osobné veci, útočníci mu tieto veci vzali a ušli preč. Poškodený neutrpel pri tomto útoku vážne zranenia a škoda, ktorú mu obvinení spôsobili krádežou bola vyčíslená na sumu 300,-Eur. Obvinení muži s ú stíhaní na slobode.
 
Na cintoríne v Lipanoch vyčíňali vandali
V Lipanoch na starom cintoríne došlo v dobe od 13.10.2013 do 20.10.2013 k poškodeniu hrobov.
Pravdepodobne viacerí páchatelia na starom mestskom cintoríne na Námestí sv. Martina v Lipanoch, okr. Sabinov poškodil najmenej 10 hrobových miest, na ktorých poškodil kahance, vázy, krycie dosky a náhrobné tabule. Svojím vyčíňaním spôsobili škodu vo výške najmenej 300,-Eur. Poverený príslušník Policajného zboru v Lipanoch v uvedenej veci začal včera /20.10.2013/ trestné stíhanie pre prečin hanobenia miesta posledného odpočinku.

Dvojdňový pobyt na cudzej chate
V sobotu /19.10.2013/ poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Turanoch nad Ondavou vzniesol obvinenie mladému Svidničanovi pre prečin porušovanie domovej slobody a prečin krádeže.
Tento 32 ročný muž vo večerných hodinách v stredu /16.10.2013/ si vyhliadol jednu z chatiek v rekreačnej oblasti Domaša Valkov, okr. Stropkov a zabýval sa v nej. Do chaty vnikol cez dvere. Obvinený muž bol o dva dni neskôr v tejto chate zaistený policajnou hliadkou. Muž svojím ,,pobytom,, spôsobil majiteľovi chaty škodu v celkovej výške takmer 100,-Eur.
 

Vyberte región